Mensendieck Oudorp op Facebook
Psychosomatiek (of psychosomatische geneeskunde) houdt zich bezig met de wisselwerking tussen psyche en lichaam.

Oorzaak en oplossing

Bepaalde klachten zijn niet alleen door lichamelijke oorzaken te verklaren. Klachten zoals stress, hyperventilatie, fobieën,angst, hoofdpijn, burn-out, problemen met slapen, rugpijn, nekpijn, chronische vermoeidheid, hangen samen met je geestelijke conditie.

Een te hoge werkdruk, teveel drukte thuis, ingrijpende gebeurtenissen in ons leven, het verlies van een dierbare, zorgen, problemen, conflicten of dagelijkse ergernissen kunnen stress geven. Moeilijk voor jezelf op kunnen komen, geen “nee” durven zeggen of een doorgemaakt trauma zijn allemaal mogelijke mede- oorzaken van de lichamelijke klachten. Daardoor kun je uit balans raken.

Samen met jou wordt gekeken waardoor de klachten veroorzaakt kunnen worden. Je krijgt inzicht in oorzaak en gevolg en je kunt leren anders en beter met je klachten om te gaan. Hierdoor ontwikkel je meer weerbaarheid, zelfvertrouwen en ontspanning. De behandelwijze per persoon is verschillend. Het behandelplan wordt afgestemd op je persoonlijke wensen, je situatie en je hulpvraag.

Van klacht naar kracht

Met psychosomatische behandel-methoden kan ik je helpen om de controle over jezelf weer terug te krijgen en ontspanning in geest en lijf te ervaren.