Mensendieck Oudorp op Facebook
Voor zwangerschapsklachten zijn aparte behandelingsmethoden beschikbaar, om succesvol door deze mogelijk zware periode te komen.

Bekkeninstabiliteit en lage rugklachten

Tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling verandert er veel in je lichaam. Mede door deze veranderingen kan er pijn ontstaan rondom het bekken en de lage rug, het stuitje, de liezen, het schaambeen en/of aan de zijkant van de bovenbenen. Je leert efficiënt te bewegen en de juiste spieren aan te spannen waardoor het bekken minder belast wordt.

Angst tijdens de zwangerschap en de bevalling

Soms kun je bovenmatige angst ontwikkelen voor de zwangerschap of bevalling. Dit kan je leven beheersen waardoor er geen ruimte meer is om te genieten van het moment met alle veranderingen die de zwangerschap met zich meebrengt. Dit kan zich uiten in paniekgedachten zoals angst voor een miskraam, angst over de groei van je baby, angst voor controleverlies tijdens de bevalling, slecht slapen, een slecht humeur en een algehele gespannenheid. Met mijn begeleiding wil ik je helpen om “op een andere manier” te gaan denken. Je leert dit met behulp van ontspanningstechnieken, de RET (rationele emotieve therapie) methode en mindfulness.

Individuele zwangerschapsbegeleiding

In de individuele zwangerschapsbegeleiding is er alle aandacht en ruimte om je zelfvertrouwen te vergroten en je op een fijne manier voor te bereiden op de bevalling. De begeleiding is geschikt voor elke zwangere die zich wil voorbereiden op de bevalling in een persoonlijke ontspannen sfeer. Ook geschikt voor zwangere met klachten zoals bekkenklachten/ bekkeninstabiliteit, lage rugklachten, angst. In de zwangerschapsbegeleiding wordt altijd rekening gehouden met je persoonlijke wensen.

Postnatale begeleiding

De periode na de bevalling geeft een grote verandering. Dat kan vragen en onzekerheden met zich mee brengen. De mogelijkheid is er om na de bevalling nog enige begeleiding te krijgen. Deze is altijd gericht op je persoonlijke wensen en behoren.